logo mel wellness

Voorzorgsmaatregelen Permanente Make-Up


Wanneer u besluit een Permanente Make up behandeling te ondergaan,

zijn er een aantal factoren van belang welke van te voren gehanteerd kunnen worden. 


Na een pmu behandeling dient de huid (plaats wat bewerkt is) een week droog gehouden te worden. Het is dus raadzaam om van te voren uw haar te wassen.

Na de behandeling dient u twee weken zon en zonnebank te vermijden. Het is dus raadzaam om de behandeling in te plannen twee weken voor de vakantie, of het liefst daarna. Mocht u van te voren een zonnebank willen opzoeken, zorg dan dat dit niet vlak voor de behandeling is, omdat de huid dan nog gevoelig kan zijn.

Besluit u de “Powderbrows” behandeling te willen ondergaan, is het van belang dat u zoveel mogelijk wenkbrauw haartjes laat zitten. Dit zodat we een goed inzicht kunnen krijgen van uw oorspronkelijke vorm en zelf de wenkbrauwen goed in vorm kunnen krijgen.

Wanneer u belangrijke gelegenheden op de agenda hebt staan, houd dan rekening dat een week na uw behandeling korstjes/velletjes zullen ontstaan. Mocht dit een probleem vormen, is het raadzaam de behandeling hierna of hiervoor in te plannen. 

Houdt er rekening mee dat de eerste twee weken na de behandeling, de behandelde plek nog donker en flink aanwezig is. Mocht u dit storend vinden, is het raadzaam hier omheen te plannen. 

Vlak voor, tijdens, en na menstruatie kan de huid wat gevoeliger zijn ivm uw hormoonhuishouding. Heeft u een lage pijngrens, is het dus raadzaam uw behandeling niet tijdens deze periode in te plannen.